Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

BLOGOSCARS 2014 TA TAINIAKIA 10 - 1

 

ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!

 

10. R100

Το eyes wide shut που δεν αφησαν να κανει ο κιουμπρικ , το κανουν οι ιαπωνες με ολο το απαραιτητο καψιμο ωστε να πιστεψεις οτι σιγα μην γινονται τετοια πραματα!!!

 

9. Upstream colour

Η ταινια που σχεδον εσωσε ισως την χειροτερη χρονια στο ανεξαρτητο σινεμα , με ενα σεναριο οσο επρεπε αποσπασματικο για να χαρει η νεα γενια οτι ακουγονται , αλλα και με μια καμερα που δεν αφησε δυστηχως για λιγο το instagram φιλτρο να δωσει λιγο απο την decadence που ηθελε αν σου πεταξει στα μουτρα αλλα μετα το μαζεψανε ισως να μην τρομοκρατηθει το κοινο στο sundance

 

 

8. Room 237

ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΟΒΑΡΗ ΤΑΙΝΙΑ! Αλλα ισως ειναι οτι καλυτερο παιζει να δεις πανω σε θεωριες συνομωσιας ξεπερνωντας θεωριες για τον jfk σε τετοιο fucked up level που το μονο που θα κανεεις οταν τελειωσει να κατσεις να δεις στα καπακια στανταρ το shining και σιγουρα το 2001 !

Το θεμα της “ταινιας” ειναι ας πουμε οι θεωριες που εχουν αναπτυχθει και εχουν γιγαντωθει σε σχεση με διαφορα ακαταληπτα που συμβαιναν στην ταινια και σε σχεση τα ποσα αλλαξε ο κιουμπρικ απο το original source του king!

μονο ενα θα πω… ενας θεωρει οτι ο κιουμπρικ μεσω του ξενοδοχειου αναφερεται στους εβραιους και στο ολοκαυτωμα με κορυφαιο ανατριχιαστικο moment να ειναι οτι οντως η γραφομηχανη του τζακ νικολσον ΗΤΑΝ αντιγραφη των γραφομηχανων των ναζι κατα την διαρκεια του β’ ππ και το ΠΩς αλλαζει χρωμα κατα την διαρκεια της ταινιας!

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ

2001 ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Η ΛΑΜΨΗ

και για το φαν ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

δεν καθεσαι να το δεις…

 

 

7. Goltzius and the pelican company

Ξεκινησα να το βλεπω με λιγο τρομο , μια δεν καταλαβαινα τα μισα απο αυτα που ελεγε ο “αφηγητης”, μια ο greenaway ειχε λιγο ξεφυγει και δεν τρελαινομουν με το τι σκεφτοταν, κατι που εχασα την μπαλα στην αρχη (δεν το βλεπεις χωρις υποτιτλους) εχασα 20 λεπτα για να καταλαβω τι γινοταν αλλα εδω ηταν που ο greenaway καταφερε και εκανε το μαγικο που η εικονα δεν χρειαζεται τα λογια , απλα υπαρχουν για να νομιζεις οτι καταλαβαινεις τι πραγματικα γινεται. Ο Greenaway με την χρηση θεατρικων τροπων εξιστορηση της ιστοριας, χρηση “amateur” γραφικων , κατι η πεντακαθαρη εικονα της hd καμερας που σου δειχνει πεντακαθαρα οτι η σημερινη “ελευθερη πτωση” των πολιτισμων δεν ειναι σημερινο φαινομενο αλλα διαχρονικο στην ιστορια , κατι γαμησια πεφτουν , αρκετα βυζακια ….δεν ξερω τι αλλο πρεπει να γραψω για να το πουλησω!!!

 

 

6. Much Ado About Nothing

Αν μπορουμε πια να μιλαμε για “auter “ , η για ζωντανους θεους στο χωρο του σινεμα , ο whedon ειναι ενας απο τους 12 “θεους “ μου φυσιακ ως διας ! Και εδω ο “θεος” ετσι για το ξεκαβλωμα ή η marvel δεν τον ειχε πληρωσει παει και φτιαχνει μια ταινια σε μερικες μερες , ΜΕΣΑ στο σπιτι του (που βασικα θελεις να μετακομισεις εκει ΓΙΑΤΙ ειναι ωραιο σπιτι!) , μαζευει ΟΛΟ το whedonverse (yes it exists deal with it) , παιρνει εν απο τα πιο αισιοδοξα εργα του ΣΕΞπηρ και διδασκει σε εμας τους κοινους θνητους πως γυριζεις μια ταινια που στο τελος ,μετα απο 8 μηνες την θυμασαι με αγαπη!

 

φυσικα το πριβιου εχει φιλλιον!!!

 

5. DETECTIVE CONAN : PRIVATE EYE IN THE DISTANT SEA (17TH MOVIE)

Λοιπον οσι με ξερετε ξερετε οτι ενα απο τα πιο weird καψιματα που εχω ειναι το detetive conan ή οπως το λενε στo δυτικο κοσμο case closed!

Δεν θα σε κουρασω τι πως και γιατι λατρευω το conan , αλλα αν ποτε σου την βαρεσει να δεις τι σκατα ειναι αυτο το detective conan που το 2006 κλεινει 20 χρονια εκδοτικης πορειας , 700+ επεισοδια 17 ταινιες , 3 live action, 2 σειρες live action , περιπου στα 60 ova , 2 crossover ταινιες με τον αλλο αγαπημενο ντεντεκτιβ της ιαπωνιας lupin 3rd με την μια να βγαινει πριν 5 μηνες και να κανει ρεκορ εισητηριων και να ειναι πισω απο μιγιαζακι στα anime movies για το 2013…το ξερω με βαρεθηκατε παμε παρακατω!

παρε fan amv γιατι τα τρειλερ ειναι 30 δευτερα και δεν καταλαβαινεις ενα πουτσο, οχι οτι εδω θα καταλαβεις!!!

 

4.  FROZEN

Να ξεκαθαρισουε οτι ΕΙΝΑΙ κατωτερη του tangled και σε σεναριο αλλα και σε δραση ΑΛΛΑ LET IT GO!!! Ισως η καλυτερη ταινια για να απαοδειξει η disney οτι δεν παρατησαν το μιουζικαλ μερος των ταινιων αλλα ισως το κανουμε υπερπαραγωγη οταν πραγματικα χρειαζεται και στο frozen απλα ξεσκισανε απο την αρχη που σκαγανε τα μαναρια με τα ιδρω… ερμ ναι , και οταν μεσα σε μια ταινια βγαζεις 4 μιουζικαλ ετοιμοπαραδοτα τραγουδια ξερεις οτι εχεις κανει καλη δουλεια και το ξερανε και χαιρομαι που το μαθαμε!!

 

3. PACIFIC RIM

Και ενω ο jackson προσπαθει να μας αποδειξει οτι πρεπει να ασχοληθουμε με το χομπιτ ο del torro καταφερνει να γαμησει ολες τις ονειρωξεις την δυτικης πλευρας του κοσμου σε οτι ειχε σχεση με ιαπωνικα τερατα και αλλες προσπαθειες για αντιγραφη ιαπωνικων ταινιων (ναι godzilla εσενα κοιταω) . Αν και σεναριακα ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ (μα τωρα διαλογοι ηταν αυτοι ή παρτυ καφρων;)(ρε μπας και το εκανε ειρωνικα) ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ …

 

2. Miracle in Cell No 7

Οσο και να χτυπατε το κωλο σας η κορεα εκανε το κορυφαιο δραμα της χρονιας (τρελα kudos στον insane clock ) .Δεν ειναι ΠΟΣΟ τελεια επαιξαν ΟΛΟΙ , δεν ειναι ΠΟΣΟ θα κλαψεις και ποσο θα εκνευριστεις αλλα το ποσα κουτια χαρτομαντηλα θα χαλασεις!!!

 

1)FILTH

Ηταν η ταινια που περιμενα λιγο σαν ψυχοπαθης, βγηκε και ηταν σαν να εβλεπα ονειρο..δεν μπορω να την προτεινω, ψηφισατε before mpourdes και δεν θελω να σας χαλασω …

αυτη ειναι η πιο χαρουμενη σκηνη της ταινιας !!!

τι αλλο να πω;;;

cheers!!!

SHALALA

1 σχόλιο:

Manolis Vamvounis είπε...

σχεδον με επεισες να δω detective conan. μετα λογικεύτηκα