Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

BLOGOSCARS 2015 - ΤΑΙΝΙΕΣ

 

Αν και υπαρχουν διαμαντακια ,τα τελευταια χρονια κατι παει σοβαρα λαθος γενικα και θυμιζει καταστασεις αρχες δεκαετιας 90 που απο τις 100 ταινιες πραγματικα να αξιζουν 5 ενω στο μετωπο του ανεξαρτητου γενικα τα πραγματα να ειναι ακομα πιο ασχημα .

Που θα παει θα περασει!

20 LUPIN THE 3RD VS DETECTIVE CONAN

Δευτερη ταινια στο crossover με την πρωτη να εχει παιχτει 2 χρονια πριν ως τηλεοπτικη ταινια ,συνανταμε τον πιο φαλλοκρατη ληστη με εμφαση να κοιταει βυζια LUPIN 3RD και τον απολυτο μικροσκοπικο ντεντεκτιβ που  σχεδον 650 επεισοδια μετα χτυπαει νουμερα τηλεθεασης στην ιαπωνια διπλασια απο one piece και οτι αλλο υπαρχει γυρω του! Θεωρητικα ειναι sequel της πρωτης ταινιας αλλα βλεπεται μια χαρα ενω χαρη στα 35 μυρια που μαζεψε ιαπωνια με κοστος καπου στα 5 εδωσε χαρα στους παραγωγους να πιστεψουν οτι η νεα live action εκδοχη του Lupin να μαζευε λεφτα …δεν εγινε


19 HARD DAY

Αλλο ενα κορεατικο ,αυτη τη φορα με την χειροετερη μερα που μπορει να κατσει σε ανθρωπο με ατελειωτα twists και απειρες τρυπες προς το τελος της ,αλλα με ξεκαθαρο χαβαλε και διαθεση για τρολαρισμα απεναντι στο κοινο !

 
18 FRIGHT NIGHT

Καναδεζικο χορορ μιουζικαλ ,τα βαζει στα ισια με την οικογενεια κατακουρι ,εχεις μεχρι και “i would do anything for you” meatloaf και ισως την καλυτερη προειδοποιηση στην αρχη της ταινιας ΕΒΕΡ!


17 THE TALE OF PRINCESS KOGUYA

Προτελευταια ταινια των στουντιο ghibli , δεν την εχω δει ακομα με υποτιτλους, αλλα ειναι ενα υπεροχο ονειρο απο οσα καταλαβα!!!


16 THE GUEST

Δεν ειχα δει το you’re next αρα με πηρε απο τα μουτρα η ταινια και μου τα εσπασε (δικαιολογια για τα δοντια που εχω χασει, πρεπει να βρω οδοντιατρο με ολικη ναρκωση ,3 πηγα και εφυγα στο διλεπτο)


15 RUROYNI KENSHIN THE LEGEND ENDS

Τελευταια ταινια στην τριλογια που εστησαν πανω στον ruroyni kenshin ,σχεδον διασημο χαρακτηρα απο τα manga με θεικες χορογραφιες ξυλου και με εκπληκτικη χρηση practical special effects.


14 WHY DON'T YOU PLAY IN HELL

ΣΙΟΝ ΣΟΝΟ , δεν εχω να πω κατι αλλο


13 ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ

Ειναι η πρωτη ελληνικη ταινια νομιζω που ψηφιζω blogoscars την χρονια που ψηφιζω 2!! Ο οικονομιδης μεγαλωσε και πια αφηνει το βρισιδι,την ενταση και το πανικο γυρω απο τους χαρακτηρες που ειχε στησει στις προηγουμενες ταινιες ,βεβαια δεν αφηει πισω του τις ιστοριες εκδικησης και μισους με μια ιστορια χιλιες φορες ανωτερη απο ολες τις ελληνικες ταινιες που εχω δει και με τον τροπο που χειριζεται το υλικο του κανει παπαδες..επισης εχω γινει γκρουπι μουρικη και να πατε να γαμηθειτε


12 JODOROWSKY'S DUNE

Δεν ηξερα καν για την υπαρξη του “ιρου βιβλιου” του jodorwsky ,αν και ηξερα οτι καποια στιγμη ηταν να το γυρισει. Η πληροφορια που σου σκαει απο αυτο το ντοκιμαντερ ξεπερναει οτι εχεις κατσει και εχεις διαβασει σε ελληνικο εντυπο εβερ και βασικα καπου στο τελος ελπιζεις να προλαβεις να το δεις απο καποιον να φτιαχνεται (anime θα ηθελα !!!)


11 FRANK

Ο Φασμπηντερ κυκλοφορει με ενα τεραστιο πλαστικο κεφαλι, τραγουδαει για την αγαπη και εσυ αναρωτιεσαι τι ακριβως εχεις κανει στην ζωη σου . 

10 SNOWPIERCER

Μεγαλη μεριδα σχεδον χαλαστηκε απο την ταινια με την δικαιολογια σιγα μην γινει αυτ, εγω να σας ενημερωσω οτι σε περιπτωη που συμβει κατι τετοιο ουτα καν θα δουμε το τρενο, θα εχουμε πεθανει μηνες πριν!


9 DETECTIVE CONAN DIMENSIONAL SNIPER

Δεν καταλαβαινω την συγχιση σας


8 THE MOLE SONG : UNDERCOVER AGENT REIJI / ΡΕΙΤΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ

Ειλικρινα ευχομαι αν βγει ποτε σε dvd ελλαδα να παρουν αυτο το τιτλο , ο Τακασι Μικε γυριζει 2 ταινιες καθε χρονο και απλα δεν καταλαβαινει ενα πουτσο τι σημαινει κακη ταινια !


7 IDA

Το αστειο ειναι οτι την ταινια την σκεφτομαι συνεχεια και τι σκατα προσπεθουσε να πει σε συλλογικο επιπεδο μεχρι πιου βλεπει τι συμβαινει πολιτικα γυρω σου και το ποσο ευκολα ο μεσος ανθρωπος θα προτιμησει να ξεχασει τι εχει συμβει και γυρισει στην “πραγματικοτητα” του παρα να αντιμετωπισει τους δαιμονες που εχει “γεννησει” .


6 WIND RISES

Ο μιγιαζακι εδω σχεδον κατακεραυνωνει τον ιαπωνικο λαο και βασικα τις ιαπωνικες κυβερνησεις του Β’ ΠΠ και τον τοτε αυτοκρατορα για το πως περα οτι μπλεχτηκαν σαν βλακες στον πιο αιματηρο πολεμο ,με απειρους ιαπωνες να χανουν την ζωη τους και με κορμο την ιστορια του δημιουργου του αεροπορικου στολου που ο τυπος λατρευε και αγαπουσε τα αεροπλανα και ηθελε τους ανθρωπους να πετανε και να αονειρευονται. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΛΑΙΣ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ ΦΑΣΗ!!!


5 UNDER THE SKIN

Η ταινια δεν ειναι να καταλαβουμε κατι,Η ταινια ειναι ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ! αντε


4 RAID 2

Δεν εχει το κλειστοφοβικο οργασμο του πρωτου αλλα οι “χορογραφιες” ειναι δεκα σκαλες πανω απο οποια ταινια “ξυλου” εχεις δει τα τελευταια χρονια(το john wick “ δεν πιανει μια αλλα ως γνωστον θυματα απειρα) ,με ενα σεναριο που προσπαθει να στηριξει το τι συμβαινει ,βεβαια εκτροχιαζεται καπου στην μεση αλλα εχεις μεινει με το πουλι στο χερι και δεν αντεχεις να τραβηξεις αλλη μαλακια ,η ταινια σε εχει γονατισει!


3 PRIDE

Εδω μιλαει η αδελφη μεσα μου, η ταινια που θα πρεπει να δει καθε αδελφη που σεβεται τον εαυτο της αλλα στην ελλαδα δυστυχως η αδελφη πρωτα θα ψαξει να δει πως θα βγει σε φωτογραφια με την καθε πουτσα του people η του ciao παρα να φωναξει..ακομα και αν φωναξει θα κοιταξει πρωτα ποσο τον εχει ο διπλανος της!


2 TOM AT THE FARM

το μαναρι μου παει καρφι για τον απολυτο σκηνοθετη του αιωνα και να πατε να ψοφησετε αν δεν σας αρεσε!


1 ΝΟΡΒΗΓΙΑ

η ταινια που μου ψελλισε οτι οταν θα πεθανω θα συνεχιζω να χορευω και αυτο ισως ηταν το καλυτερο πραγμα που ακουσα στα 38 χρονια που βρισκομαι πανω στον πλανητη!

 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΒΡΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: